C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

Himmeekylä kutsui

Tapahtuman osanottajat kesäisessä Himmeessä

Heinäkuinen lauantai on parhaimmillaan, ei tuskastuttavan kuumaa eikä. sadepilviä taivaalla. Kevyt tuuli nostaa ilmoihin saunalta savun tuoksua. Luonto on kauneimmillaan

Lippu liehuu hiljalleen salossa ja sisältä kantautuvat emäntien kiireiset askeleet. Ensimmäiset sukulaiset ajavat Himmeekylän pihaan ja kantavat sisälle taloon sähköpianoa. Musiikkia on tiedossa.

Autorivistö kasvaa kellon käydessä kahtatoista. Tiina ja Tuija saapuvat 6 lapsen kanssa ja nyt kannetaan mukana nuottitelinettä ja Ellin huilukoteloa. Siis musiikkia on luvassa. Tuolla tulevat Sauli ja Virve mukanaan Hanna ja Teemu. Pihalla oleva trampoliini vetää luokseen nuorimmat, mutta aikuiset seurustelevat pihalla keskenään. Odotellaan suvun päämiestä Ollia ja muita kantaisän haudalle kukkia laskemassa olevia. Ja sieltä he tulevatkin.

Katselen talon ullakon ikkunoista tulijoita ja etsin katseellani Ilmaa, Mattia, Irmeliä ja Nikoa. Nikolla on tuolla koko perhe mukanaan ja nyt lasten lukumäärä on noussut neljääntoista. Sukukokouksen osanottajien keski-ikä alenee nyt melkoisesti. Upeaa, että mukana on paljon lapsia.

Talon saliin on katettu lounaspöytä. Mutta eipähän sitä sovi hyökätä pöytään suin päin vaan istutaan, kuunnellaan tervehdykset, lauletaan yhdessä Jukan säestäessä Päivin tuomista laulukirjoista tuttuja lauluja. ( hyvät lauluvihkot latojan kommentti) Lasten heleät äänet kaikuvat ympäri talon. Olen erottavinani Artun kauniin ja voimakkaan äänen kuunnellessani suvun laulantaa.

Keijo kertoo pöydän antimista ja niin onkin mukava aloittaa ruokailu. Ja hyvää on Kiitos vielä kerran talon väelle.

Ruokailun jälkeen on sukukokouksen virallinen puoli. Alkajaiseksi Elli soittaa huilullaan Mozartin musiikkia ja vähän bluesiakin. Taitava tyttö. Fanfaari ! Ilmalle hallitus ojentaa sukuviirin kiitoksena suvun eteen tehdystä monipuolisesta työstä. Sitten puheenjohtaja Ollin juontamana kerrataan tapahtumat 3-vuotiselta taipaleelta ja samalla Eero kertoo muista tärkeistä vuosimääristä: kantaisän Suomeen tulemisesta on 170 vuotta, tilanostosta Torrolta on kulunut 150vuotta. Kantaisä oli osannut valita talonsa prikulleen Helsinki, Turku, Tampere keskipisteeseen. Tarkka ja taitava ihan kuten tiedämmekin. Ja sukuseurakin täyttää 15 vuotta!

Tuija, Päivi ja Jukka
Nimetään sukuseuran hallituksen varsinaiset ja varajäsenet. Suunnitellaan tulevaa ja pohditaan sukukirjan tekemistä. Hallitus pitää oman järjestäytymiskokouksensa ja me muut "virattomat" pääsemme kahville kakkua syömään. Trampoliinilla hyppinyt aleneva sukupolvi nauttii hiukset hikisinä mansikkakakkua. Sitä on tosi lysti seurata.

Hallitus on päätöksensä tehnyt ja tulee kahville. Näyttävät ne ranskanvohvelit ja lusikkaleivät maistuvan miehillekin, kakusta nyt puhumattakaan.

Sitten ehtoon edellä lähdetään kotimatkalle. On ollut mukava tavata sukua ja nauttia kesälauantaista.

Ensi kesänä tulethan Sinäkin mukaan!

Se "Vorssan Viinu" Himmeekylästä

Himmeen historiaa: Raili esittää

 

spacer

spacer

 

SUKUSEURAN TUNNUKSET

Sukuvaakuna pinssien ja viirien tilaukset:
Pinssin hinta: 6 euroa
Viirin hinta: 35 euroa
Hintoihin lisätään postituskulut.

Seuran pankkitili:
FI45 1783 3000 0274 53
Tilausosoite:
paivi.hannikainen(a)gmail.com

spacer

Kirjautuminen jäsensivustolle:

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer