C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

Historiaa

Ruotsalainen värjärimestari Carl Gustav Carlsson Lounais-Hämettä rakentamassa

1838 matkasi kantaisämme Carl Gustav yhdessä ystävänsä Axel Wahrenin kanssa kohti Venäjän vallan alle liitettyä Suomea. Mitä ihmettä tämä onkaan, kun ruotsinkieliset tyhjätaskut matkaavat kohti tuntematonta määränpäänään Jokioisten kartano.

Lue lisää

Taskukellon tarina

On tullut syksy Torron kylään. Siilot ovat täynnä kultaista viljaa. Peltoaukeamat avautuvat silmiini okranvärisinä laajoina kenttinä. On syyskyntöjen aika. Muuttolintuparvet lepäävät suolla ja keräävät voimia pitkille taipaleilleen. Niillä onkin aivoissaan sekä almanakka että kompassi. On lähdön aika.

Lue lisää

 

Sukuseuran tunnus

Seuramme tunnukseksi vaakuna oli luonteva valinta. Pidin sitä myös hyvänä valintana juuri sukuseuralle, koska onnistunut vaakuna on ikuinen. Sen muotokieli ei vanhene vuosisatojenkaan aikana.  Lisäksi onnistunut vaakuna kertoo alkuperäisestä kilvenkantajastaan sisällön ja värin kautta. Vaakuna itsessään ei kuitenkaan riitä, tarvitaan myös vaakunaselitys, joka kuvaa toiselle heraldikolle vaakunan. Vaikkakin vaakuna tuhoutuisi ja häviäisi, voidaan se luoda selityksen kautta uudelleen. Vaakunaselitys oli myös aikaisemmin ohjeena vaakunantekijöille, jotka muovasivat uuden vaakunan ohjeen mukaan.

Lue lisää

 

spacer

spacer

 

SUKUSEURAN TUNNUKSET

Sukuvaakuna pinssien ja viirien tilaukset:
Pinssin hinta: 6 euroa
Viirin hinta: 35 euroa
Hintoihin lisätään postituskulut.

Seuran pankkitili:
FI45 1783 3000 0274 53
Tilausosoite:
paivi.hannikainen(a)gmail.com

spacer

Kirjautuminen jäsensivustolle:

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer