C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

C.G. Carlssonin sukuseuralaiset Turussa 2017

Terveiset C.G. CARLSSONIN sukuseuran vuosikokouksesta ja 25-vuotisjuhlasta, joka pidettiin Turussa 20.5.2017. Tapaamispaikkana oli kokoushotelli Linnasmäki, joka toimii myös Turun kristillisen opiston kansanopistona.

Oli aurinkoinen ja kuuma keväinen lauantaipäivä. Olin luvannut kyydin Hannu veljelleni ja Arja siskolleni. Tapani mukaan olin taas myöhässä, joten kokous oli jo alkanut, kun hipsimme auditorion takariviin istumaan. Paikalle oli saapunut noin 40 henkeä.

Vuosikokouksessa kävimme läpi kolmen viimeisen vuoden tapahtumat, hallituksen kokoontumiset ja sukutapaamiset ja valitsimme edustajat hallitukseen. Myös sukuseuran tiliasiat tarkistettiin. Kaikki näytti olevan rahapuolella kunnossa.

Pidimme hiljaisen hetken kunniapuheenjohtajamme Eero Nikulan muistoksi, joka oli kuollut huhtikuussa. Hän oli yksi sukuseuran alullepanijoista ja aktiivinen jäsen. Vuosi sitten Tuusulan tapaamisessa hän jaksoi ja halusi olla mukana ja vielä tämän kevään Värjärimestarin sanomaan hän kirjoitti muistojaan.

Sukuseuran 25-vuotisjuhlat aloitimme ruokailun jälkeen. Päivi kertoi, että perinteenä on laulaa sen seudun maakuntalaulu, jossa sukukokous pidetään. Siispä lauloimme varsinaissuomalaisten laulun, ”Helky laulu Auran rantain...”

Vuorossa oli Marc Baumann. Kuulimme, kuinka hän Ruotsissa käydessään oli selvitellyt Carl Gustaf Carlssonin alkuvaiheita. Hänen kerrontansa tempaisi mukaansa ja sitä tarinaa olisi kuunnellut pidempäänkin. Melkeinpä silmissäni näin, kuinka herkästi syttyviä tehdasrakennuksia paloi tai kuinka Carl Gustaf salaperäisesti häipyi Tukholmasta muutamaksi vuodeksi kenties opiskelemaan värjärin ammattia muualle Eurooppaan.

Seuraavaksi veljeni Kalevi Malminen kertoi Lindénin sukuhaarasta tai oikeastaan isämme Toivo Malmisen ja meidän lasten elämästä Turun seudulla ja Liedossa. Näimme kuvia kananpoikasista ja rakennuksista ja lapsuus palasi hetkeksi elävästi mieleen.

Päivi Hannikainen kertoi Hovilan sukuhaarasta Turun seudulla. Näimme kuvia vanhoista rakennuksista ja kuulimme tarinaa Klaus- Papasta. Hänen kerrotaan tehneen laulun ”Äitini hautakummulla”, ja lopuksi lauloimmekin sen yhteislauluna Päivin säestäessä pianolla.

Kiertoajelua varten siirryimme meitä odottavaan linja-autoon juotuamme sitä ennen kakkukahvit. Alkumatkasta bussissa kävi melkoinen kohahdus, kun kuski ajoi tasoristeyksessä päin punaista vaikka juna oli tulossa. Onnettomuudelta kuitenkin vältyttiin ja matka jatkui. Kiersimme Turkua oppaan esitellessä meille nähtävyyksiä ja kertoessa Turun historiaa. Ajoimme Turun tuomiokirkon viereen ja näimme paikan, josta joulurauha julistetaan. Muita kohteita olivat mm käsityöläismuseo, Forum Marinum ja sen vieressä oleva Suomen Joutsen sekä Turun linna ja Maarian kirkko. Näitä kaikkia katsoimme vain bussista käsin, mutta toivottavasti kierros innosti väkeä tutustumaan Turkuun paremmin. Itselleni ainakin heräsi ajatus piipahtaa käsityöläismuseossa. Siellä en ole koskaan käynyt, vaikka Turku nähtävyyksineen minulle tuttu kaupunki onkin.

Kotimatkalla poikkesimme vielä Hannun ja Arjan kanssa katsomaan uutisotsikoissa ollutta Littoisten järveä, joka oli jo pitkään ollut lähes käyttökelvoton runsaan leväesiintymän johdosta. Tuona päivänä järvi oli todella kirkas ja ihmisiä kahlasi rantavedessä. Nyttemmin vesi on taas samentunut, mutta toivottavasti tänä kesänä siinä voidaan pitkästä aikaa taas uida ja polskutella kuten me teimme joskus silloin, viisikymmentä vuotta sitten.

 

Kesäisin terveisin,

Merja Mansner, os. Malminen, Lindén- Haavisto sukuhaarasta

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer