C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

Kesätapaaminen Ypäjällä 21.7.2012

Paijan Maatilamajoitus -tilalla: Köllintie 20, 32100 Ypäjä (www.paija.fi)

Olin tullut edellisenä yönä Sulkavalta pienessä sateessa Katumajärven huvilallemme ja toive oli, ettei seuraavana päivänä aiottu sukutapaaminenkin olisi mennyt sateen vallitessa. Katumajärven rannalla, Nikulan talolla aamu alkoi lupaavasti ja edellisen yön pölyt lähtivät aamu-uinnin yhteydessä. Päivästä oli tulossa ilmeisen lämmin. Mikä sen parempi uutinen sille joka omistaa avo-auton jolla liikkua sukukokouksiin. Valitettavasti säätiedotus oli luvannut alkavaa sadetta maamme länsirannikolta, ja se sade ehti Tammelaan juuri ennen meitä. Katon sulkumekanismi toimii muutamassa sekunnissa joten kastua emme ehtineet. Pian Jokioisen jälkeen ryhdyimme silmä tarkkana noudattamaan annettuja ohjeita, ettemme ajaisi pienen Köllintien ohi. Mutta ajettiin kuitenkin pari sataa metriä.

Paijan Maatila on toimiva maatila joka majoittaa ja kestitsee ilmeisen paljon ihmisiä. Samaan aikaan sukulaisten kanssa, paikalle saapui bussilastillinen väkeä joiden matka suuntasi Ypäjän kesäteatteriin. Ehdimme kuitenkin aloittaa syömisen ennen heitä. Tämä oli hyvä sillä ruoka oli niin maittavaa, että monet viihtyivät ruokajonossa useammin kuin yhden kerran. Itse teen aina niin, että aloitan esim. pääruoalla ja sitten vasta salaattipöydällä jos jono on päinvastainen. Joskus teen jopa niin, että syön ensiksi jälkiruoan ja sitten vasta siirryn muihin antimiin kun suurimmat jonot ovat haihtuneet. Ei kai sillä niin väliä ole, missä järjestyksessä ruoka vastaan pääsee? Lapsetkin haluavat aina mielellään jälkiruoan ensin. Onneksi kukaan muu ei ole tätä vielä keksinyt. Muuten meillä olisi jono joka paikassa. Tarjolla oli kotitekoista ruokaa, kalaa ja lihapataa ja jälkiruoaksi kakkua. Kakkua saimme tosin kahteen kertaan, sillä suvulla oli merkkipäivä. Toisella kerralla piti kakkua jo vähän tuputtaa.

Seuran puheenjohtaja Päivi Hannikainen piti heti alkuun niin liikuttavan puheen, että siinä tuli tippa silmään yhdelle-sun-toiselle. Päivi kertoi tulleensa vähän aikaisemmin paikalle koska halusi nähdä Hovilan talon Loimaan puolella, josta hänen sukuhaaransa oli kotoisin.

C.G. Carlssonin sukuseuran 20-vuotisjuhlan merkeissä kukitettiin perustajajäsenistä läsnä olleina Tuija Koski, Veijo Manner ja Eero Nikula, jotka jatkavat edelleen sukuseuran hallituksessa.

Eero Nikulaa onniteltiin merkkihenkilö-palkinnosta jonka hän oli saanut vuoden alussa Tammelassa (Eero Nikula on vuoden 2011 Tammelan kulttuuri vaikuttaja). Onnittelut tästä hänelle vielä kerran. Eero myös piti lyhyen historian katsauksen värjärimestari esi-isämme Suomeen tulosta ja siinä selvisi, ettei hän suinkaan ollut Finlaysonin palveluksessa vaan Forssan puuvillakehräämön. Itse aina luulin toisin. Alla olevassa kuvassa näkyy vielä se kaikkein vanhin puuvillakehräämö. Tosin Finlayson osti myöhemmin Forssan toiminnot Axel Wilhelm Wahrenilta. Eero varmaa laittaa tekstinsä tänne sukuseuran sivuille nähtäväksi ja luettavaksi mutta voitte itse käydä jo katsomassa oheisesta linkistä kehräämön historiaa (http://www.forssa.fi/Forssa_tietoa/forssan_historia/).

Paikalle Paijaan oli saapunut yli 20 henkeä. Virve Nikula, minä ja kaksi nuorta neitiä puuttuvat kuvista. Neideistä toinen näytti olleen englanninkielinen - Mannereita Amerikasta - joten ei hän olisi esityksistä tuskin ymmärtänytkään.

Maittavan lounaan jälkeen väki lähti jo kohti Ypäjää ja sen kuuluisaa kesäteatteria. Oma perheeni joutui valitettavasti jättämään tämän esityksen väliin ja palaamaan Helsinkiin illaksi.

Kesäterveisin,
Marc Baumann
2. sukuhaara

spacer

spacer

 

SUKUSEURAN TUNNUKSET

Sukuvaakuna pinssien ja viirien tilaukset:
Pinssin hinta: 6 euroa
Viirin hinta: 35 euroa
Hintoihin lisätään postituskulut.

Seuran pankkitili:
FI45 1783 3000 0274 53
Tilausosoite:
paivi.hannikainen(a)gmail.com

spacer

Kirjautuminen jäsensivustolle:

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer