C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

VUOSIKOKOUS JA KESÄJUHLA 2014 LOTTAMUSEOLLA TUUSULASSA

Sää oli aurinkoinen ja helteisen lämmin, myös Tuusulanjärvi kimalteli – Suomen kesä oli kauneimmillaan, kun neljäkymmentä C. G. Carlssonin sukuseuran jäsentä kokoontui Tuusulan Lottamuseolle pitämään vuosikokousta ja kesätapaamista lauantaina 5.7.2014. 

Sukuseuran hallitus on järjestänyt tällaisia kesätapaamisia vuosittain, mutta sääntömääräisiä vuosikokouksia pidetään vain joka kolmas vuosi. Kesätapaamisten paikkakunnat vaihtuvat sen mukaan, kuka sukuseuran jäsen on ottanut tapaamisen järjestämisen päävastuun. Tapahtuman ohjelma on myös aina järjestäjän hankkimaa: teatteria, konserttia, esitelmiä jne. Nyt oli vuorossa Tuusula, jossa asuu Heleniuksen ja Björkmanin sukuhaarojen edustajia. 

Tällä kertaa tilaisuus aloitettiin ”lottien” tekemällä keittolounaalla sekä lottatoiminnan ja Lottamuseon esittelyllä. Tämän jälkeen sukuseuran jäsen museoamanuenssi Jaana Koskenranta esitelmöi Tuusulan rantatien taiteilijoista ja taiteilijayhteisön elämästä. Näihin taiteilijoihin kuuluivat mm. Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt, Jean Sibelius, Eero Järnefeld, Pekka Halonen, J. H. Erkko ja Eino Leino. Jaanan esitys oli mielenkiintoinen – kiitos siitä.

Tämän jälkeen pääsi puheenjohtaja Päivi Hannikainen ääneen. Hän kertoi avauspuheessaan sukuseuran toiminnasta vuosikokousten väliseltä ajalta mm.: paljon työtä vaatineesta sukukirjan teosta, josta hän esitti vielä kiitokset kirjoittajille ja toimittajille, cgcarlsson.fi -kotisivujen avautumisesta nykymuodossa, josta kiitokset Ylirodun perheelle ja nykyiselle ylläpitäjälle Pasi Mannerille, sukuluettelon ajan tasalle saattamisesta, josta kiitokset Raimo Virtaselle, Värjärimestarin Sanomat 2014 tekemisestä, josta kiitokset kirjoittajille ja toimituskunnalle. 

Kokouksen puheenjohtajana toimi kunniapuheenjohtaja Eero Nikula, sihteerinä Aarre Tuomisto sekä pöytäkirjan tarkistajina Osmo Björkman ja Marc Baumann. Varsinaiset vuosikokousasiat käytiin Eeron johdolla sujuvasti läpi. Hallituksen laatimat toimintakertomukset vuosilta 2011-2014 ja tilinpäätökset vuosilta 2011-2013 käsiteltiin ja hyväksyttiin sekä kuultiin toiminnantarkastajien lausunto vuosikokousten väliseltä ajalta. Vahvistettiin toiminta- ja taloussuunnitelma vuosiksi 2014-2017. Jäsenmaksun suuruudeksi samassa taloudessa asuvilta päätettiin 10 €/vuosi eli 30 €/vuosikokousten väliseltä ajalta. (Jäsenmaksu maksetaan sukuseuran tilille: FI24 2009 1800 0050 22)

Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Pasi Saarela, Satu Saarela, Marc Baumann, Paavo Pietilä ja Mauri Ruotsalainen. Kaksi varajäsentä jäi myöhemmin valittaviksi sukuhaaran edustajista. Hallitus kokonaisuudessaan löytyy toisaalta kotisivuilta. Toiminnantarkastajiksi valittiin Raili Saarelainen ja Raili Mutanen sekä heidän varahenkilöikseen Osmo Björkman ja Elisa Lätti.

Kokouksen jälkeen nautimme pullakahvit ja tutustuimme Lottamuseoon. Halukkaat pääsivät vielä Jaana Koskenrannan opastamana tutustumaan Halosenniemen museoon, joka on yksi Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nähtävyyksistä.

Aarre Tuomisto

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer