C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

C.G. Carlssonin suvun kesätapaaminen Hämeen luontokeskuksessa 25.7.2015

ikkuna

Minulle ensimmäinen pappani isoisän jälkeläisten kesätapaaminen oli todella upea kokemus.  Haluankin kiittää Päivi Hannikaista tapaamisen järjestämisestä. Hänen työllään oli suuri merkitys päivän onnistumiseen. Minulle tämän suvun historia on ollut vähän kuin tämä ottamani kuva värjärimestarin ikkunasta: näen sen ulkokuoren, mutta mitä siellä on sisällä? Onhan minulla sukukirja, josta saan tietoa suvun historiasta, mutta tapaaminen ihmisten kanssa antaa elävämmän kuvan siitä. Kontaktit ihmisiin ovat tärkeitä. Mitä tämä suku oikein sisältää?  Nyt olen kuullut historiaa niiltä, joilla on omia kokemuksia; suvussa on ja on ollut lääkäreitä, maanviljelijöitä, puutarhureita, byrokraatteja, kokkeja, opettajia ja kaikkia muitakin ammatteja.  Taiteet tulivat esiin niistä ihanista Carlsonin, Hovilan ja Mannerin sukuhaarojen musiikkiesityksistä, joita koimme tässä tapaamisessa. Saimme kuulla myös Tuija Kosken esittämiä tähänkin tilaisuuteen sopivia lapsilleen kirjoittamia runoja. Herkullinen päivällinen oli myös suvun jäsenten valmistama. Omasta puolestani kiitän saamastani täysin gluteenittomasta ja maidottomasta lohikeitosta.

Jokaisella Carl Gustaf Carlsonin jälkeläisten sukuhaaralla on ollut omat kokemuksensa, jotka eroavat toisistaan, mutta meitä yhdistää tämä yhteinen esi-isämme.  Oli hyvä nähdä monia sukupolvia tässä tapahtumassa ja toivottavasti nuoremmat niistä jatkavat tätä yhdessä olemista.  Amerikassa tällaista sukua jolla on sama kantaisä tai -äiti voidaan kutsua perheeksi (family).  Tästä tulee mieleen Harper Leen kirjoittama sanonta kirjasta To Kill a Mockinbird: “You can choose your friends but you sho' can't choose your family, an' they're still kin to you no matter whether you acknowledge 'em or not, and it makes you look right silly when you don't.”

ValoKiitos myös Nikulan perheelle kun avasivat kotitilansa oven meille.  Siellä saimme kurkistaa tuosta kantaisän ikkunasta sisään ja näimme miten kakkos-suvun haara on elänyt.  Ovi aukesi ja meille valkeni pieni osa menneisyyttä.   Virve Nikula kertoi talon historiasta.  Nikulan talossa eletään nyt nykypäivää menneisyyden keskellä.   Uudistuksia tehdään, mutta ne kuuluvat elämän menoon ja kaikesta huomaa, että Nikulat ymmärtävät menneiden sukupolvien merkityksen.   Pihapiirissä on vielä värjärimestarinkin talo, jossa hän perheineen eli ennen muuttoaan Hykkilään Hansila-Könnön rustitilalle.  Viereisessä kuvassa on näkymä talon sisältä ulos nykypäivään.

Päivästä jäi hyvät muistot vietäväksi kotiin USAhan ja voin kertoa ja näyttää kuvia lapsilleni heidän esi-isiensä elämästä. 

 

Satu Allen (13) 

Petersburg, Illinois, USA

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer