C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

C.G. CARLSSONIN SUKUSEURA 20 VUOTTA

Puheenjohtaja Päivi Hannikaisen esitelmä sukuyhdistyksen 20 v-juhlassa Ypäjällä 21.7.2012

Sukuseuran synty on useasti kiinni muutamasta henkilöstä. Meidän kohdallamme pallon saivat pyörimään Björkmanin serkukset Kaisa-Leena Salmi, Nils Lindholm ja Rainer Björkman, jotka lähtivät kesällä 1991 etsimään isoäitinsä Hilma Emilia Björkmanin, os. Carlsson, synnyinkotia Tammelasta. Maatilat ovat tietenkin varsin pysyviä kohteita ja niin edellä mainitut löysivät etsimänsä Nikulan tilan isäntäväkineen ja saivat heistä ajatuksistaan innostuneita kannattajia.

Sukuseura syntyy

Puolen vuoden kuluttua helmikuussa 1992 pitivät kolmen sukuhaaran: Nikula, Carlsson ja Björkman, jäsenet palaverin Tammelan Vanhassa Norrissa. He panivat tuulemaan ja heinäkuun 4. päiväksi 1992 kutsuttiin sukulaisia sukuseuran perustavaan kokoukseen Vanhaan Norriin. Kutsun otti vastaan 152 henkilöä. Kokouksessa valittiin kustakin kymmenestä sukuhaarasta edustaja hallitukseen. Lisäksi tilaisuudessa oli maittava ruokailu ja ohjelmallista yhdessäoloa tansseineen.

Ensimmäisessä hallituksessa istuivat sukuhaarojensa edustajina:
Liisa Vironen (1. Arvid J. Saarela), Eero Nikula (2. Aksel A. Nikula), Kalevi Malminen (3. Hilma A. Haavisto), Irmeli Tolonen (4. Hilma P. Helenius), Kaisa-Leena Salmi (8. Hilma E. Björkman), Markku Juovi 9. (Hilma J. Erkkilä), Tuija Koski (10. Karl Vl. Carlsson), Nikolai Ylirotu (11. Albert Fl. Simola), Jukka Hovila (12. Klaus A. Hovila) ja Veijo Manner (13. Emil V. Manner).
Tapaamista oli valmisteltu antaumuksella ja yksi sellainen muisto on sukupuu, jonka Kaisa-Leena Salmi oli rakentanut silloisin tiedoin.

Hallitus järjestäytyi 4.9.1992 ja puheenjohtajaksi valittiin Eero Nikula, nykyinen kunniapuheenjohtajamme, varapuheenjohtajaksi Nikolai Ylirotu, sihteeriksi Irmeli Tolonen, joka hoiti tehtäväänsä aina kevääseen 2011 asti, ja rahastonhoitajaksi Tuija Koski.

Hallituksen toimet

Hallitus ryhtyi napakasti toimeen:
* Tammikuussa 1993 valittiin yhdistyksen nimeksi C.G. Carlssonin sukuseura, hyväksyttiin yhdistyksen säännöt ja päätettiin rekisteröidä yhdistys. (Yhdistysrekisteriin seura merkittiin 29.3.1995.)
* Aloitettiin myös henkilötietojen keruu kaavakkeilla, joita lähetettiin sukulaisille ympäri Suomen.
* Nikolai Ylirotu otti tehtäväkseen suunnitella sukuseuralle sukumerkin ja -viirin. Heraldinen seura hyväksyi Nikolain suunnitelman 1994 ja kaunis sukumerkkimme ja viirimme olivat valmiina kesällä 1999.
* Keväällä 1993 osa hallituksen jäsenistä teki tutustumismatkan Ruotsin Lidingöhön, Elfvikin kartanoon, josta rengin poika Carl Gustaf Carlsson lähti Suomeen.
* Kotisivut nettiin toteutuivat vuonna 2006. Parin vuoden katkon jälkeen, Ylirotujen poikien avulla, kotisivut ovat nyt osoitteessa www.cgcarlsson.fi. Toivottavasti siitä tulee yhdystie nettiä käyttävien sukulaisten ja sukuseuran hallituksen kesken.

VÄRJÄRIMESTARIN SANOMAsta on muodostunut seuramme näkyvin aikaansaannos. Vuodesta 2005 lähtien hallituksen jäsenten lisäksi Ylirodun perhe: Ilma, Nikolai, Jeremias ja Matti ovat huolehtineet osin materiaalin hankkimisesta, kuvien käsittelystä, lehtien taittamisesta jopa postittamisesta. Lehtiä on ilmestynyt tähän mennessä kuusi.
Materiaalin saanti lehtiin ei ole ollut kovin helppoa ja siksi jokin vuosi on jäänyt väliinkin. Tuskin hallitus olisi ilman Ylirotujen panosta voinut ryhtyä lehteä toimittamaan. Heille kiitos!

Sukukirja

Syksyllä 2009 muodostettiin kirjaryhmä, jossa jokaisesta sukuhaarasta on edustaja. Tämä ryhmä on kerännyt ja kirjoittanut materiaalia tulevaa kirjaa varten. Tällä hetkellä on kirjoitettu Värjärimestarista ja vaimostaan sekä heidän kolmestatoista lapsestaan sekä heidän lapsistaan. Joissakin sukuhaaroissa kirjoituksia on 5. ja 6. sukupolvistakin. Tämä työ jatkuu edelleen.

Vuosikokoukset ja kesätapaamiset

Hallituksen tehtävänä on ollut järjestää vuosikokoukset kolmen vuoden välein ja kutsua jäsenet perheineen välivuosina kesätapaamisiin. Useimmat tapaamiset ovat olleet täällä kotinurkilla Hämeessä. Kauemmaksikin on kutsu käynyt. Olemme olleet Hämeenlinnan Vanajanlinnassa, Loviisan Svartholmassa, Vantaalla Midgårdissa, Helsingissä Ravintola Omenapuussa, Lopella, Lappeenrannassa ja Kangasalla ja sukuseuran jäsenistä Tuija Koski, Olai Baumann ja Matti Nikula ovat avanneet kotinsa tai mökkinsä tapaamiseen.

Olemme kokoontuneet 18 kertaa ja osallistujia on ollut alun 152:sta 25 henkilöön.

Hallitukset

Sukuseuran puheenjohtajina ovat olleet kunniapuheenjohtajamme Eero Nikula ansiokkaat 11 vuotta, vuodesta 1992 vuoteen 2003, Håkan Karlsson 2003-2006, Olai Baumann 2006-2011 ja Päivi Hannikainen vuodesta 2011 eteenpäin.

Sihteerin tehtäviä hoiti ensin aina kuolemaansa saakka Irmeli Tolonen ja niitä ovat jatkaneet keväästä 2011 Veijo Vironen ja vuoden 2012 helmikuusta Aarre Tuomisto.Rahaston hoitajina ovat olleet Tuija Koski, Kaisa-Leena Salmi, Eero Nikula ja tällä hetkellä Virve Nikula.

Hallituksen jäsenet ovat olleet hyvin uskollisia seuralleen ja toimineet eri tehtävissäkin. Vielä vuoden 2011 hallitukseen valittiin ensimmäisestä hallituksesta Eero Nikula, Kalevi Malminen, Tuija Koski, Nikolai Ylirotu ja Veijo Manner. Kiitos kaikille yhteisten asioiden hoitamisesta!

Sukuseuran arkisto

Arkisto on tällä hetkellä Veijo Virosella, jonne se siirrettiin Irmeli Toloselta. Matti Ylirodulla on tietokoneellaan suuri määrä skannattuja sukuseuralaisten valokuvia. Niistä on otettu myös kopio nettitikulle, joka on nyt Nikolai Ylirodulla.

Hallitus on pitänyt leikekirjaa / valokuva-albumia sukuseuran tapaamisista.

Työ ja harrastus Värjärimestarin jälkeläisten yhteen saattamisessa jatkuu alkaneella vuosikymmenellä nykyisin voimin.

Päivi Hannikainen
Puheenjohtaja

 

 

spacer

spacer

 

SUKUSEURAN TUNNUKSET

Sukuvaakuna pinssien ja viirien tilaukset:
Pinssin hinta: 6 euroa
Viirin hinta: 35 euroa
Hintoihin lisätään postituskulut.

Seuran pankkitili:
FI45 1783 3000 0274 53
Tilausosoite:
paivi.hannikainen(a)gmail.com

spacer

Kirjautuminen jäsensivustolle:

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer