C.G.Carlssonin sukuseura

spacer

spacer

spacer

Haku:

Suvun kesätapaaminen 03.07.2010

Lauantaiaamu koitti hautovan lämpimänä. Taivas loisti sinistäkin sinisempänä. Tänään tavattaisiin oman suvun jäseniä Kosken Tuijan ja Kalevin kesäpaikassa Särkijärven maisemissa Tammelassa. Upea sää tekisi päivästä virkistävän ja antaisi meidän nauttia suomalaisesta kesästä ja toistemme seurasta luonnon helmassa.

Kohtaamispaikaksi oli sovittu Tammelan kirkkoaukio, josta sitten menisimme laskemaan kukat kantaisämme ja - äitimme haudalle.

Mestarin haudalla

Odottelimme tulijoita suuren koivun katveessa kirkon kiviaidan vierellä. Sovittuna aikana meitä olikin sitten koolla tuttuja Vihdistä, Pusulasta, Lappeenrannasta, Keravalta, Kangasalta ja Tammelasta. Askeleet johtivat sitten kauniille hautausmaalle kantavanhempiemme haudalle. Suuri kuunlilja sai sitten seurakseen freesioita ja luonnonkukkakimpun.


Eero antaa ajo-ohjeita

Hautausmaalta lähti sitten autojono Mustialan kautta Särkijärvelle. Minä vedin autojonoa ja tietenkin ajoin ihan viime metreillä harhaan. Onneksi Hannikaisen Päivi rupesi poliisihommiin opastaen meidän tieltä kääntymisoperaatiomme järjestystä. Perille pääsimme.

Päivi jututtaa

Osa joukosta oli saapunut suoraan rantaan ja oli vastaanottamassa meidät isäntäperheen kanssa. Vastaanottohalausten jälkeen saimme sitten nähdä, mitä kädentaitajaperhe oli saanut aikaan kesäpaikassaan. Kaunis kesäkoti ulkokeittiöineen, vierasmökkeineen ja rantakotagrilleineen teki meihin jokaiseen suuren vaikutuksen. Minun ainakin oli vaikea ymmärtää, millä ihmeen ajalla tämä kaikki oli saatu aikaan.

Kalasopalla siinä istuessamme laskeskelin meitä olleen pihassa 28 ihmistä. Hyvältä maistui kalasoppa ja Kalevin tekemä kotikalja ja mallasleipä, se kuuluisa Norrin leipä.

Joukon keski-ikää laski kolme nuorta miestä: Aaretti, Jeeli ja Elmo.

Pihakokous

Porukalla istuimme" pihakokouksessa" pohtimassa sukukirjan aikaansaamista. Ilma kannusti jokaista kirjoitustehtäviin oman sukuhaaransa tapahtumista. Päivi oli ollut oikein sukukirjakursseillakin ja motivoi joukkoa tosi toimiin.

Tiina huuteli meidät mansikkakakkukahveille eikä me tarvittu kahta kutsua! Pelattiin mölkkyä, ja mestariksi kohosi Ali - Hokan Hanna, suvun nuori ja kaunis optikko-opiskelija. Kalevi sai hopeasijan.

Lauluhetki

Rantalaiturin läheisyydessä lauloimme tuttuja lauluja Kalevin säestellessä hanurillaan. Eipä se laulun taso kovin tasokasta ollut,mutta tunnelma, se nousi hanurin siivin korkealle. Saunan piipusta nousi savu ja lauteilta sitten uskaliaimmat juoksivat Särkijärven syleilyyn.

Kalevi katsoo sanoja

Ehtoon edetessä istuimme rantakodassa ja söimme grillimakkaraa suupielet sinapissa. Järvi kimalteli, linnut lauloivat. Oli tyyni ja mukava olo.

Illan tullen suku hajaantui sitten kotimaisemiinsa tyytyväisinä päivän kokemuksista ja Suomen suven ihanuudesta. Kiitoshalauksemme Tuijalle, Kaleville ja Tiinalle lähettää veli - Eero

 

spacer

spacer

 

SUKUSEURAN TUNNUKSET

Sukuvaakuna pinssien ja viirien tilaukset:
Pinssin hinta: 6 euroa
Viirin hinta: 35 euroa
Hintoihin lisätään postituskulut.

Seuran pankkitili:
FI45 1783 3000 0274 53
Tilausosoite:
paivi.hannikainen(a)gmail.com

spacer

Kirjautuminen jäsensivustolle:

spacer

 

Toimituskunta

Yhteydenotot

Sukututkimusrekisteriseloste

    C.G.Carlssonin sukuseuran vaakuna
   

C.G.Carlssonin Sukuseura R.y.

Kivirannankatu 15

FI-53952 Lappeenranta

 

spacer